Πρέβεζα:Νωρίτερα ξεκίνησε φέτος το πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών


Νωρίτερα από  το 2012  ξεκίνησε φέτος  το πρόγραμμα  για την καταπολέμηση των κουνουπιών  στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Όπως ανέφερε για το θέμα ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου  διατέθηκαν συνολικά...
40 χιλιάδες ευρώ   και έγινε εκτεταμένη παρέμβαση σε όλα τα σημεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Ζητούμενο  είναι   η εξάλειψη  όχι μόνο των κουνουπιών αλλά και των αυγών τους  έτσι ώστε  να μην δημιουργηθούν νέες εστίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 

 Η υγρασία ευνοεί την  εμφάνιση  κουνουπιών,  ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα είναι πιο έντονο στην Πρέβεζα απ’ ότι σε άλλες περιοχές.

Ο κ.Ιωάννου  εκτιμά ότι οι παρεμβάσεις που  έγκαιρα έγιναν  για την καταπολέμηση των συγκεκριμένων εντόμων   θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση ακόμη και αν προκύψουν έκτακτα ζητήματα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής στην  περιοχή δεν έχουν εμφανιστεί κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, ο οποίος μεταδίδεται από τσίμπημα κουνουπιών και σε κάποιες περιπτώσεις ευθύνεται ακόμη και για θανάτους ηλικιωμένων κυρίως ατόμων.


πηγη...Δ.Ρ.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας