Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας: Εξυπηρετεί 25000 κόσμο ...αλλά δεν εφημερεύει

Το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας εξυπηρετεί, εκτός από την πόλη της Φιλιππιάδας και την ευρύτερη περιοχή των τοπικών διαμερισμάτων του δήμου Ζηρού και τοπικά διαμερίσματα του δήμου Αρταίων...
όπως Παντάνασσα, Αμμότοπος, Καμπή, Φιλοθέη, Άγιος Σπυρίδωνας και Χανόπουλο ξεπερνώντας σε πληθυσμό τις 25000 εκ των οποίων το 40% ανήκει στον δήμο Αρταίων αναφέρει η επιστολή δήμαρχου Δήμου Ζηρού προς Υπουργείο Υγείας, και συνεχίζει.. 

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το Κ.Υ. Φιλιππιάδας να υπολειτουργεί σε ορισμένους από τους τομείς των δράσεων του. Μολονότι ότι το προσωπικό (διοικητικό, τεχνικό, νοσηλευτικό και ιατρικό) προσπαθεί να παράγει υπηρεσίες με τα υψηλότερα δεδομένα κρίνονται υπέρ του δέοντος ικανοποιητικές.

 Μόλις πριν τρεις ημέρες το Κ.Υ Φιλιππιάδας ειδοποιήθηκε ότι δεν θα εφημερεύει για τον μήνα Αύγουστο και υπάρχει ενδεχόμενο να μην εφημερεύει και τους υπόλοιπους μήνες. Αξιοσημείωτο είναι ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε στην κατεύθυνση έλλειψης ενός Ιατρού- Παθολόγου στο γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας με αποτέλεσμα την σημερινή απαράδεκτη κατάσταση που τείνει να οδηγηθεί το Κ.Υ. Φιλιππιάδας.

 Δυστυχώς ακόμη και η περίοδος εφαρμογής της σχετικής απόφασης είναι εκτός τόπου και χρόνου, διότι πρέπει οι υπεύθυνοι να αναλογιστούν ότι βρισκόμαστε σε περίοδο αιχμής για την περιοχή μας. Καλούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής, καθώς προκαλεί σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Κ.Υ Φιλιππιάδας και της καθημερινής ποιότητας ζωής των πολιτών, με δεδομένη την καθημερινή επισκεψιμότητα των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Ζηρού 
Δημήτριος Γιολδάσης





romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας