Το «πράσινο φως» για την παράταση της λειτουργίας του ωραρίου των καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας

Το «πράσινο φως» για την παράταση της λειτουργίας του ωραρίου των καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας έδωσε η επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της περιφέρειας Ηπείρου...


 Στην Επιτροπή συζητήθηκε η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας, μετά από πρόταση του Συλλόγου Καταστηματαρχών του Ιστορικού Κέντρου, και τη σύμφωνη γνώμη και άλλων εμπορικών και επιχειρηματικών φορέων της περιοχής.

 Σύμφωνα με την απόφαση η παράταση του ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων θα είναι δίωρη (από τις 21:00 έως τις 23:00) με τα καταστήματα να παραμένουν ανοικτά έως τις 11 το βράδυ. Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλας Κάτσιος, υπογράμμισε πως η περιφερειακή αρχή είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της Ηπείρου για τόνωση, αλλά και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, ενώ πρόσθεσε την ανάγκη του ελέγχου των εργασιακών σχέσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας.

 Θεωρούμε πως η παράταση του ωραρίου θα επιφέρει λογικά και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και αύξηση του εισοδήματος σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, και μάλιστα κατά την τουριστική περίοδο, τόνισε ο κ. Κάτσιος.

Να θυμίσουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει τη διαφωνία του για το θέμα, τονίζοντας ότι με το ελεύθερο ωράριο επιδιώκεται και η βιολογική εξόντωση των μικροεμπόρων, ώστε να συγκεντρώνουν κάποιοι άλλοι ανενόχλητα τον τζίρο της αγοράς. 

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κοντομίχης σημειώνει ότι η πραγματικότητα της αγοράς είναι αμείλικτη και κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι το νέο διευρυμένο ωράριο θα λειτουργήσει ενισχυτικά στον τουρισμό της πόλης και φέρει ως παράδειγμα τα νησιά της Κέρκυρας και της Λευκάδας που τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Ο πρόεδρος αναφέρει ότι με αυτό τον τρόπο ενοχοποιείται το μικρομάγαζο που είναι ακριβό, που δεν είναι καινοτόμο, που δεν πιάνει το σφυγμό της αγοράς, που δεν είναι ανοιχτό εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή μεθοδεύτηκε και στηρίχθηκε ποικιλοτρόπως, από παράγοντες της πόλης. 





Δημοτικη Ραδιοφωνια Πρεβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας