Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής σε Πρέβεζα και Φιλιππιάδα (Πρόγραμμα)

Ο Σύλλογος Ανθρώπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας διοργανώνουν...
τριήμερη μουσική εκδήλωση στην Πρέβεζα στις 20, 21, 22 Ιουνίου 2013 στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής. Η εκδήλωση που θα είναι ελεύθερη για το κοινό θα πραγματοποιηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης μας (Πλατεία δικαστηρίων, πολιτιστικό κέντρο Όαση, Πνευματικό κέντρο της Μητρόπολης, πεζοδρόμος κοντά στο ρολόι, μέσα και έξω από την «Θεοφάνειο» .

 Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει διάφορα είδη μουσικής ( Έντεχνο , ροκ, παραδοσιακό, λαϊκό, κ α ). Συμμετέχουν χορωδίες και ωδεία της πόλης μας, το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας, ορχήστρα σπουδαστών του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, διάφορα σχήματα με Πρεβεζάνους καλλιτέχνες και από άλλες πόλεις, (Βόνιτσα Λευκάδα), χορευτικά σχήματα, παντομίμες ενώ θα λειτουργήσει εργαστήριο κατασκευής μουσικών οργάνων.

 Παράλληλα με της εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθεί εθελοντική προσφορά τροφίμων για την ενίσχυση της προσπάθειας της πρόνοιας του Δήμου Πρέβεζας για δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου . 

 Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους της περιοχής και στους επισκέπτες της πόλης να απολαύσουν την μουσική σπουδαίων καταξιωμένων συνθετών από καλλιτέχνες συμπολίτες μας που είναι ιδιαίτερα αγαπητοί σε όλους., εξάλλου το ρεπερτόριο είναι ποικίλο ώστε να μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι την μουσική της προτίμησης τους . Επίσης είναι μια καλλιτεχνική εκδήλωση που καλλιεργεί τη μουσική παιδεία, μυεί το κοινό και ιδιαίτερα τους νέους στην μουσική και προσφέρει μουσικά ακούσματα όλων των αποχρώσεων στους συμπολίτες μας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 

Πέμπτη 20 Ιουνίου 

ΘΕΟΦΑΝΕΙΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ 
Workshop κατασκευής μουσικών οργάνων, ώρα έναρξης 18:00
Υπεύθυνη Θάλεια Παπαγγέλη, δασκάλα Μουσικοκινητικής Αγωγής

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ 
Χοροθεατρικό, ώρα έναρξης 20:00 Θεατρική Ομάδα Αυλαία
Ροκ μουσική, Ώρα έναρξης 20:30 Ορχήστρα Stockholm Syndrome
Ροκ μουσική, Ώρα έναρξης 21.00 Ορχήστρα Mightnight Sun
Έντεχνη μουσική, Ώρα έναρξης 21.30 Ορχήστρα Ωδείο Πολυρυθμία
Ροκ μουσική , Ώρα έναρξης 22.00 Ορχήστρα Stopwatch
Ροκ μουσική, Ώρα έναρξης 22.30 Ορχήστρα Απρόσμενη Παρέκκλιση
Ροκ μουσική, Ώρα έναρξης 23.00 Ορχήστρα Indiecisive
Punk Ροκ, Ώρα έναρξης 23:30 Ορχηστρα, Cowheab (Λευκάδα)

Παρασκευή 21 Ιουνίου 

ΘΕΟΦΑΝΕΙΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ
Workshop κατασκευής μουσικών οργάνων, ώρα έναρξης 18:00
Υπεύθυνη Θάλεια Παπαγγέλη δασκάλα Μουσικοκινητικής Αγωγής.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ (ΟΑΣΗ) 
Κλασική μουσική, ώρα έναρξης 19:30
Ορχήστρα & Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας " ΣΠΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ " & Τελειόφοιτοι Μαθητές

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ 
Ελληνικό Ροκ, ώρα έναρξης 20:30 Ορχήστρα Μάκης Παπαδόπουλος (Λευκάδα)
Λαϊκή παραδοσιακή μουσική, ώρα έναρξης 21.00 Ορχήστρα «Πέντε Εποχές» Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου(Άρτα)
Έντεχνη μουσική, ώρα έναρξης 21:30 Ορχήστρα H.A.T
Έντεχνη Μουσική Ώρα Έναρξης 22:00Ορχήστρα Καθηγητές Σχολείων Πρέβεζας
Έντεχνη μουσική, ώρα έναρξης 22:30 Ορχήστρα Μανετζής Θάνος, Ρούγκας Γιώργος

Σάββατο 22 Ιουνίου 

ΘΕΟΦΑΝΕΙΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ 
Υπεύθυνη Θάλεια Παπαγγέλη δασκάλα Μουσικοκινητικής Αγωγής.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
Χορωδιακή Μουσική, Ώρα έναρξης 19:20 Χορωδία Αρμονία
Χορωδιακή Μουσική, Ώρα έναρξης 19:00 Χορωδία Ηχοχρώματα

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ 
Κλασσική Έντεχνη Ροκ Χορωδιακή μουσική, ωρα έναρξης 21:00 Ορχήστρα Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας
Έντεχνη μουσική, ώρα έναρξης 23:00 Ορχήστρα Τσούκης Γιώργος


ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

"ΚΑΝΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΓΙΝΕ Η ΓΙΟΡΤΗ" 
Τα όργανα κουρδίζονται, οι πρόβες φουντώνουν... Are u ready ??? 

Ο θεσμός που ενώνει ανθρώπους, μετακινεί μουσικά σύνολα και καλλιτέχνες, που μετατρέπει τις πλατείες και τις γειτονιές σε μουσικές σκηνές, προετοιμάζεται.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Φωτογραφική Ομάδα Κα.Δρώ σε συνεργασία με την Περιφεριακή Ενότητα Πρέβεζας διοργανώνει την Ευρωπαική Γιορτή της Μουσικής στη Φιλιππιάδα και αναμένεται να γίνει το μουσικό και πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς στην πόλη μας! 

Έτσι το Σάββατο 22 Ιουνίου,πάντα με ελεύθερη είσοδο,η μουσική θα παίζει ΔΥΝΑΤΑ! Εσείς δεν έχετε παρά να απολαύσετε τα μουσικά σχήματα που θα τιμήσουν και φέτος τη Γιορτή! Ελάτε να γιορτάσετε μαζί μας!!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ 
DJ SET , Σπύρος Μούτος από το Prestige Cafe-Bar-Club Ώρα 12.00-14.00

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ 
ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ , Ώρα έναρξης 19:00 Η Φιλαρμονική Φιλιππιάδας για πολλά χρόνια παρέχει σημαντικό πολιτιστικό και εκπαιδευτικό έργο στον τόπο μας. Λαμβάνει μέρος σε εθιμοτυπικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις κάθε μορφής και σκοπός της είναι να συνεχίσει να αναβαθμίζεται και να είναι πρωταγωνιστής σε κάθε πολιτιστική προσπάθεια του τόπου. Η Φιλαρμονική ξεκινώντας από το Πνευματικό Κέντρο θα διασχίσει τον πεζόδρομο καταλήγοντας στην Κεντρική πλατεία.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ 
-ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ Ι.N. AΓΙΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ Ώρα έναρξης 19.30 Η Παιδική Χορωδία του Ι.Ν. Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδος, ιδρύθηκε το 2001 από τον π. Ελευθέριο Χαραλαμπίδη, ο οποίος και τη διεύθυνε μέχρι και το 2007. Σημερινός διευθυντής είναι ο κ. Νεκτάριος Θάνος. Η Χορωδία αριθμεί γύρω στα πενήντα μέλη και στόχος της είναι η μελέτη των ελληνικών, παραδοσιακών, έντεχνων, ακόμη και σύγχρονων τραγουδιών, αλλά και η εντρύφηση στην παραδοσιακή (βυζαντινή) ψαλτική τέχνη. Η Χορωδία έχει δώσει πολλές παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει τραγουδήσει με καταξιωμένους καλλιτέχνες 2010 συμμετείχε σε Διαγωνισμό Παιδικών Χορωδιών κερδίζοντας την πρώτη θέση ενώ από το 2004 έως σήμερα έχει κυκλοφορήσει 3 cd.
-ΚΡΟΤΑΛΑΡΤΑ, Ώρα έναρξης 20.00 Mια ομάδα που δημιουργήθηκε από τον Γιώργο Γεωργίου, καθηγητή ντράμς και παραδοσιακών κρουστών του Κεντρικού Ωδείου Άρτας. Αποτελείται από μαθητές που μέσα από τα κρουστά, αποδίδουν και ''παντρεύουν'' μεταξύ τους διάφορα μουσικά ιδιώματα:latin,afrocuban,funk κτλ! Τα κομμάτια είναι δημιουργία της ομάδας και είναι πρωτότυπα! Οι ''Kροταλάρτα'', οφείλουν το όνομά τους στον διεθνής φήμης ντράμερ Νίκο Τουλιάτο,ο οποίος κάλεσε την ομάδα το 2008,τη χρονιά που δημιουργήθηκε ,στο παγκόσμιο φεστιβάλ κρουστών Percussion camp στο Κομμένο της Αρτας!Η ομάδα κρουστών έχει διοργανώσει και συμμετάσχει σε σεμινάρια κρουστών σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γνωρίζοντας τα κρουστά σε μαθητές! Έχουν εμφανιστεί και θα συνεχίζουν να εμφανίζονται σε live ανά την Ελλάδα, παίζοντας αυτή την πλευρά της μουσικής, η οποία είναι μοναδική και αξιοπρόσεκτη!
-ΤΗΕ DREAMERS, Ώρα έναρξης 20.45 Η μπάντα ιδρύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από 4 άτομα με κοινό παρανομαστή την αγάπη τους για τη μουσική .Αποτελείται από δύο κιθάρες,ντραμς και μια φωνή...
-PRIMA VISTA-ΣΤΑΘΗΣ ΑΡΤΙΝΟΣ, Ώρα έναρξης 21.30 Oι Prima Vista: Ηλεκτρική κιθάρα-Φάνης Παυλάκης, Φωνή-Sol, Hλεκτροακουστική κιθάρα-Αποστόλης Μπλίκας ,Φωνή-Βαγγέλης Κοσίνας . Οι Prima Vista είναι πέντε, σχεδόν ... εξαρτάται δηλαδή από το τι καιρό έχει, αν είναι ερωτευμένοι με καμία κοπελίτσα, αν κοιμηθήκανε καλά το βράδυ. Η μπάντα δημιουργήθηκε με απώτερο σκοπό τη συμμετοχή της στο 6ο art festival του Τ.Ε.Ι. Άρτας, αλλά όπως πάντα συνοδεύονται από ατυχία και λόγω βροχής δεν παίξανε. Η μπάντα εμφανίζεται στην Άρτα. και πάντοτε πηγαίνουν prima vista! Ο Στάθης Αρτινός είναι αυτοδίδακτος μουσικός με ευρύ φάσμα επιρροών και μας συστήνεται το Νοέμβριο του 2004 μέσα από το πρώτο του cd single με τίτλο «οι άγγελοι μαθαίνουν να πετάνε» . Συνεργάστηκε το 2011 με καλλιτέχνες όπως ο Αργύρης Λούλατζης (Argie) ,o Νίκος Ρουμελιώτης, ο Λάκης Παπαδόπουλος και ο Μίλτος Πασχαλίδης H νέα του δισκογραφική δουλειά ονομάζεται «'Όγδοη Μέρα» και κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2012.
-MΑΡΩ ΜΑΡΚΕΛΛΟΥ , Ώρα έναρξης 22.30 Γεννήθηκε το 1985 και πάντα συνήθιζε να μιλάει για τον εαυτό της σε τρίτο πρόσωπο! Μπορεί να μην επιλέχτηκε το τραγούδι της «Αργεί να ξημερώσει» από το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης αλλά στάθηκε η αφορμή για τη γνωριμία της με τον Βασίλη Πιερρακέα και μετέπειτα με τον Φοίβο Δεληβοριά που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κυκλοφορία του πρώτου της δίσκου. Συμμετείχε επίσης στη σειρά ''Υπέροχα Πλάσματα''. Η Μάρω Μαρκέλλου, όπως λένε πολλοί, είναι μια μοντέρνα νεράιδα, με ροκ στυλ και ευαίσθητη ψυχή. Απομένει να το διαπιστώσουμε κ εμείς!
-DINNER WITH BILLY, Ώρα έναρξης 00.00 Οι Dinner with Billy δημιουργήθηκαν το χειμώνα του 2011 από τον Βασίλη Λαγδά στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Θύμιο Σφαιρόπουλο στο ηλεκτρικό μπάσο και κοντραμπάσο και τον Κώστα Δημητρίου στα τύμπανα. Στη συνέχεια το καλοκαίρι του 2011 τραγουδάει μαζί τους η Ρούλα Καλύβα και αργότερα προστέθηκε ο Νίκος Κυπριώτης στην τρομπέτα και στο φιλκόρνο. Αυτή τη στιγμή έχουν ένα πλούσιο πρόγραμμα σε πολλά είδη μουσικής από την δεκαετία του 20' έως και σήμερα όπως, από το Rock n' Roll στο Rockabilly μέχρι το swing το blues και το soul. Παρουσιάστρια της βραδιάς θα είναι η Γεωργία Μπάρκα,μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας Κα.Δρώ και ραδιοφωνική παραγωγός στον orange radio.

Την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής θα πλαισιώσει η Έκθεση Φωτογραφίας που εγκαινιάζει η Φωτογραφική Ομάδα Κα.Δρώ σηματοδοτώντας τη λήξη των φετινών σεμιναρίων της. 

Τα θέματα που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι τα εξής:
Τι βλέπω από το Παράθυρό μου
Γεωμετρικά σχήματα
Υφές
Χρωματικές Συνθέσεις
Πορτραίτα
Τοπία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας