Λούρος: Με την θεία λειτουργία και παραδοσιακούς χορούς κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Απόστολου Βαρνάβα.

Με την θεία λειτουργία και τους παραδοσιακούς χορούς από τον μορφωτικό και πολιτιστικό  σύλλογο Λούρου, κορυφώθηκαν χθες οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Απόστολου Βαρνάβα...


Προχθες το απόγευμα, στον φερώνυμο ιερό ναό του Λούρου τελέστηκε εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πρεβέζης Χρυσοστόμου, ενώ ακολούθησε αρτοκλασία.

 Ο μορφωτικός και  Πολιτιστικός Σύλλογος προσέφεραν παραδοσιακά εδέσματα και αναψυκτικά στους προσκυνητές, οι οποίοι έσπευσαν από την 1ευρύτερη περιοχή να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Βαρνάβα και να απολαύσουν το μοναδικό τοπίο του παραποτάμιου δάσους που περιβάλλει το Ναό. 

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι αρχές της πόλης ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, ο αντιδήμαρχος Λούρου Χαράλαμπος Κακιούζης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λούρου Νίκος Πανταζής και άλλοι φορείς.

Να σημειώσουμε ότι ο Ναός του Αγίου Βαρνάβα ο οποίος είναι χτισμένος στα 1100 είναι ο δεύτερος σε όλη την χριστιανωσύνη .Αντίστοιχος Ναός υπάρχει στην Κύπρο όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου.






Δημοτικη Ραδιοφωνια Πρεβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας