Με 600 τόμους επιστημονικών βιβλίων εμπλουτίστηκε η βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου

Στο χώρο του νοσοκομείου Άρτας παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, του Διοικητή Γιώργου Λάμπρου καθώς επίσης του δημάρχου Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη, του προέδρου της Ιατρικής Εταιρείας Άρτας Σωτήρη Μαρέτη και του Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής Παύλου Στασινού, παραλήφθηκε...
επισήμως χθες, Τρίτη 11 Ιουνίου, η δωρεά της επιστημονικής βιβλιοθήκης του συμπατριώτη μας Ιατρού, Καθηγητή, Χειρουργού, πρώην προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, Κώστα Αλεξίου. Ο δωρητής ήταν φυσικά παρών και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του και την βαθιά του συγκίνηση -όπως δήλωσε- για το γεγονός ότι μια σκέψη χρόνων υλοποιήθηκε.

 Η βιβλιοθήκη του κ. Κώστα Αλεξίου με περίπου 600 τόμους έχει βρει πλέον τη θέση της στο χώρο της βιβλιοθήκης του Νοσοκομείου Άρτας και όλοι οι εκπρόσωποι, με πρώτο το διοικητή Γ. Λάμπρο εξήραν της προσφοράς του. Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Λάμπρο η βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει και ως δανειστική για τους γιατρούς του νοσοκομείου Άρτας και θα αποτελέσει ένα χρηστικό εργαλείο για τους νέους επιστήμονες.

Ο δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης μεταξύ άλλων κατέθεσε την πρόταση να πάρει η βιβλιοθήκη του νοσοκομείου Άρτας το όνομά του, σε ένδειξη τιμής και αναγνώρισης, γιατί όπως είπε ο ίδιος «Πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε να τιμούμε τους ανθρώπους για την προσφορά τους όταν είναι εν ζωή». Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Άρτας ο κ. Γιώργος Λάμπρος ανέφερε: «Πρόκειται για τη βιβλιοθήκη του διακεκριμένου συμπατριώτη μας ιατρού Κώστα Αλεξίου. Η συγκεκριμένη δωρεά περιλαμβάνει 600 τόμους επιστημονικών συγγραμμάτων ιατρικής και δημιουργεί μια ανεξάντλητη πηγή ιατρικής πληροφορίας για το ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποδέχθηκε την προσφορά, εκτιμώντας την ως προσφορά ζωής του συμπατριώτη μας και παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, που θα υπηρετήσουν την Υγεία στο νοσοκομείο της Άρτας. 

Ο καθηγητής και μετά την συνταξιοδότησή του, δείχνει το δρόμο του ενεργού πολίτη. Άνθρωπος της προσφοράς στο ιατρικό καθήκον. Ενεργός πολίτης στο κοινωνικό γίγνεσθαι, με τεράστια συμμετοχή σε κοινωνικές δράσεις. Διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Η χώρα περνάει μια από τις δυσκολότερες περιόδους της. Το αντίκτυπο της κρίσης περνάει και από την Υγεία. Οποιαδήποτε πρωτοβουλία στην κατεύθυνση στήριξης του δοκιμαζόμενου συστήματος Υγείας και των λειτουργών του, είναι ένα λιθαράκι στην προσπάθεια να διατηρηθεί η παροχή του αγαθού της Υγείας, σε εγγυημένα επίπεδα. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου και των υπηρετούντων αυτό, εκφράζω τις ευχαριστίες στον καθηγητή, αισιοδοξώντας παράλληλα ότι παρόμοιες πρωτοβουλίες θα έχουν τη χαρά οι εκάστοτε Διοικήσεις να αποδεχθούν».

 Ο κ. Κώστας Αλεξίου σχετικά με την προσφορά αυτή δήλωσε: 
«Δεν κρύβω την ικανοποίηση και τη βαθιά μου συγκίνηση για το γεγονός ότι ένας στόχος που είχα κατά νου από χρόνια, τελικά υλοποιείται. Και σε αυτό μπορώ να πω ότι συνετέλεσαν αρκετοί διότι υπήρξαν και δυσκολίες, η παρότρυνση και οι λύσεις που δόθηκαν από το δήμαρχό μας κ. Παπαλέξη που χωρίς τη συνδρομή του, ίσως να είχε πάρει άλλη πορεία το πράγμα. Επίσης τη συμπαράσταση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου και του διοικητή, κ. Λάμπρου, με τη συμβολή των οποίων βρέθηκε και ο καταλληλότερος τόπος για την φιλοξενία της βιβλιοθήκης και θέλω να πιστεύω ότι θα είναι λειτουργική. 
Πρόκειται κυρίως για βιβλία χειρουργικής ιατρικής, ογκολογικής και άλλων ειδικοτήτων πέρα από αυτές. Υπάρχουν ένα σωρό ειδικότητες και μέσα σε αυτό το νοσοκομείο όπου μαθητεύουν και νέοι γιατροί εκτιμώ ότι θα είναι χρήσιμη, όπως και για τους παλαιότερους, ακόμη και εγώ θα έρχομαι και θα τη συμβουλεύομαι. Θα ήταν ακόμη παράλειψη να μην αναφέρω ως ένα από τους υποκινητές, της δημιουργίας και της εγκατάστασης της βιβλιοθήκης σε αυτό το χώρο τον κ. Παύλο Στασινό, διευθυντή χειρουργικής κλινικής, που επίσης βοήθησε. Θέλω να πιστεύω, ότι παρά τα ηλεκτρονικά μέσα που έχουν υποκαταστήσει σήμερα πάρα πολλές λειτουργίας, τα βιβλία ιδιαίτερα αυτά τα χρηστικά πάντα συμβάλλουν.
 Όπως κατ’ επιλογή είναι αυτά που έφερα στο νοσοκομείο, διότι ένα μεγάλο μέρος το απέρριψα ως μη ενδιαφέρον και μη λειτουργικό και προσιτό στον χρήστη, τον κοινό γιατρό, τον κοινό χειρουργό. Επίσης θέλω να πιστεύω ότι και στο μέλλον σε όσο χρόνο έχω ακόμη ενεργό λειτουργικό να μου επιτρέψει η Διοίκηση να την εμπλουτίζω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας