Να μην γίνει απεργία μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αποφάσισαν οι καθηγητές

Mετά την ξαφνική αλλαγή στάσης της πλειοψηφίας του προεδρείου της ΟΛΜΕ η οποία έθεσε αιφνιδιαστικά ζήτημα για το εάν...
συντρέχουν οι προϋποθέσεις πραγματοποίησης της απεργίας μέσα στις εξετάσεις. 

Tην πρόταση υποστήριξαν οι ΔAKE (N.Δ.), ΠAΣKE (ΠAΣOK) και οι Συνεργαζόμενες Eκπαιδευτικές Kινήσεις (ΣYPIZA), ενώ με την πρόταση διαφώνησαν οι Παρεμβάσεις. Στην μαραθώνια συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ δεν έλειψαν οι εντάσεις με τη μειοψηφία να ζητά επικύρωση της απεργίας και σπάσιμο της επιστράτευσης.

 Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Ν. Παπαχρήστος, μιλώντας σε αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης κατήγγειλε τη μειοψηφία για συνδικαλιστικά μικροπολιτικά παιχνίδια και τον υπουργό Παιδείας για πολιτικό τσαμπουκά. Εξήγησε ότι δεν μπορεί να παίζονται παιχνίδια εις βάρος των μαθητών, καθώς και των καθηγητών που έχουν τα φύλλα πορείας στα χέρια τους και διακινδυνεύουν την απόλυσή τους. 

Ομαλά και στην ώρα τους θα διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις, είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Οι Πανελλαδικές ξεκινούν αύριο Παρασκευή με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Στην Πρέβεζα 602 μαθητές διεκδικούν μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από αυτούς οι 492 είναι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων 8 με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και 102 από τα Επαγγελματικά Λύκεια. 

Συνολικά θα λειτουργήσουν 7 εξεταστικά κέντρα όπως και πέρσι, ενώ τη φετινή χρονιά στο 2ο Γυμνάσιο θα λειτουργήσει και εξεταστικό κέντρο για ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τους μαθητές της Πρέβεζας και της Λευκάδας.





Δημοτικη Ραδιοφωνια Πρεβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας