Πρεβεζα:Δεκάδες επισκέψεις μαθητών μέσω των σχολικών εκδρομών

Σε ελκυστικό προορισμό για τις μαθητικές εκδρομές αναδεικνύεται η Πρέβεζα καθώς η περιοχή δέχεται δεκάδες επισκέψεις μαθητών μέσω των σχολικών εκδρομών. Οι μήνες Μάρτιος και...
Απρίλιος μέχρι στιγμής χαρακτηρίζονται από υψηλούς δείκτες επισκεψιμότητας, με σχολεία από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, τα οποία είτε επισκέπτονται την Πρέβεζα για λίγες ώρες, είτε διανυκτερεύουν στην περιοχή στο πλαίσιο διήμερων και τριήμερων εκδρομών.

Το γεγονός αυτό αντιμετωπίζεται θετικά από τον επιχειρηματικό κόσμο που σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία εισπράττει σημαντικά έσοδα, παίρνοντας μία μεγάλη οικονομική ανάσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την προσέλκυση μαθητικού τουρισμού στην περιοχή προηγήθηκε τα δύο προηγούμενα χρόνια μια σημαντική προεργασία, από το τμήμα εμπορίου και τουρισμού που υπάγεται στη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.

 Στην ιστοσελίδα της Π.Ε. Πρέβεζας υπάρχει ξεχωριστή ενότητα που αναφέρεται στον μαθητικό τουρισμό, ωστόσο το τμήμα τουρισμού δεν περιορίστηκε εκεί, αφού μετά από συντονισμένες ενέργειες συγκέντρωσε μια πολύ μεγάλη λίστα από e-mail σχολείων σε όλη την Ελλάδα και σε πρώτη φάση τους απέστειλε ηλεκτρονικά ορισμένες θεματικές παρουσιάσεις για το Νομό Πρέβεζας με θέμα τη φύση, τις δραστηριότητες και την ιστορική μνήμη. 

Στο κάλεσμα της Π.Ε. Πρέβεζας ανταποκρίθηκαν και οι κατά τόπους διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και έχουν αναρτήσει στις ιστοσελίδες τους, στον τομέα προτάσεων των σχολικών εκδρομών και την Πρέβεζα. Η ανταπόκριση των σχολείων ήταν ενθαρρυντική την πρώτη χρονιά και φέτος οι προσπάθειες εντάθηκαν.




πηγη..Δημ.Ραδ.Πρεβεζας