Πρέβεζα: Πολύτιμες συμβουλές στην ημερίδα οδικής ασφάλειας

Πολύτιμες συμβουλές για την ασφαλή οδήγηση και το πώς μπορούν να τις εφαρμόσουν παιδιά και ενήλικες , έδωσαν οι ομιλητές της ημερίδας που διοργάνωσαν χθες στην πόλη της Πρέβεζας...
η Εισαγγελεία Πρωτοδικών σε συνεργασία με την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και το Δήμο Πρέβεζας. 

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο οδηγός αγώνων αυτοκινήτων Αναστάσιος Μαρκουϊζος ή Ιαβέρης, ενώ εισηγήσεις έκαναν ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πρέβεζας Ευάγγελος Μάστακας, ο διοικητής της τροχαίας Πρέβεζας Κωσταντίνος Σιώρος, ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Επαμεινώνδας Λέκκας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Ρέντζος .

 Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης ο οποίος τόνισε ότι έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας να κάνουμε τρόπο ζωής την ασφαλή οδήγηση έτσι ώστε αυτά να παραδειγματιστούν από εμάς και να έχουν στο μέλλον καλύτερη οδική συμπεριφορά. Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Πρέβεζας κ.Μάστακας υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία αυξάνονται τα τροχαία, ενώ επέρριψε σοβαρές ευθύνες στους γονείς οδηγούς οι οποίοι , όπως ανέφερε δεν υιοθετούν ούτε τους βασικούς κανόνες που είναι η χρήση ζώνης και κράνους με αποτέλεσμα το ίδιο στην συνέχεια να κάνουν και τα παιδιά τους.

 Ο Αναστάσιος Μαρκουΐζος, προβάλλοντας βίντεο από τροχαία ατυχήματα και καταθέτοντας στοιχεία από την πολυετή εμπειρία του, αποτύπωσε την εικόνα της κακής οδήγησης, δίνοντας παράλληλα συμβουλές για το τι πρέπει να κάνει ο κάθε οδηγός για να μην εμπλακεί σε τροχαίο. Συμβουλές και στοιχεία για τα τροχαία και τις δραματικές επιπτώσεις που αυτά έχουν σε εκατοντάδες οικογένειες κάθε χρόνο έδωσαν οι κ.κ Σιώρος, Λέκκας και Ρέντζος ενώ όλοι επικέντρωσαν τις τοποθετήσεις τους στην ανευθυνότητα που δείχνουν αρκετοί έλληνες οδηγοί, οι οποίοι οδηγούν χωρίς να τηρούν τους βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές τους αλλά και τις ζωές των άλλων.





ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας