Φρούτα και φρουτοσαλάτες μοιράστηκαν χθες στους μαθητές των δημοτικών σχολείων της Πρέβεζας

Η διανομή ξεκίνησε απο την Πρέβεζα ενώ τις επόμενες μέρες θα επεκταθεί σε Λούρο, Κανάλι , Σινώπη, Χειμαδιό, Ωρωπό και Καναλάκι...

Οι πρώτες κασετίνες με φρούτα και φρουτοσαλάτες μοιράστηκαν χθες στους μαθητές των δημοτικών σχολείων της Πρέβεζας. Η δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών υλοποιείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα και τα λαχανικά» και σκοπό έχει την προώθηση κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών σε σχολεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για τη φετινή χρονιά, το πρόγραμμα διανομής δωρεάν φρούτων και λαχανικών εφαρμόζεται σε 3.522 σχολεία, σε 11 από τις 13 περιφέρειες της χώρας μέσω κοινοτικών πόρων. Η διανομή των φρούτων στην Πρέβεζα ξεκίνησε από τα κεντρικά σχολεία του Δήμου ενώ τις επόμενες μέρες θα επεκταθεί σε Λούρο, Κανάλι ,Σινώπη, Χειμαδιό, Ωρωπό, Καναλάκι έως ότου καλυφθούν όλα τα δημοτικά σχολεία του νομού. 

 Συνολικά στα παιδιά θα μοιραστούν από 3 κασετίνες με φρούτα και φρουτοσαλάτες στα οποία θα πραγματοποιηθούν, όπως συνέβη ήδη με την πρώτη «παρτίδα», δειγματοληπτικοί έλεγχοι οι οποίοι θα πιστοποιούν την ποιότητά τους. Στόχος του υπουργείου η ενίσχυση των οικογενειών που έχουν ανάγκη στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε φρούτα αλλά και στην διατροφική εκπαίδευση των μαθητών στο να επιλέγουν φρούτα και προϊόντα υγιεινής διατροφής.




Δημοτικη Ραδιοφωνια Πρεβεζας