Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων στο Θεσπρωτικό

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων στο Θεσπρωτικό, δίνοντας οριστική λύση στις πλημμύρες που ταλαιπωρούσαν επί δεκαετίες τους κατοίκους της περιοχής. Να θυμίσουμε ότι...
οι εργασίες που ξεκίνησαν μέσα στον Ιανουάριο χρηματοδοτήθηκαν από την περιφέρεια Ηπείρου με 88.000 ευρώ .Από την περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας κατασκευάστηκε αποστραγγιστική τάφρος κατά μήκος της περιφερειακής οδού, τοποθετήθηκαν τσιμεντοσωλήνες και έγινε σύνδεση της με το δίκτυο όμβριων.

Ακόμη έγινε κατασκευή αποστραγγιστικής τάφρου - τοποθέτηση τσιμεντοσωλήνων κατά μήκος της επαρχιακής οδού Θεσπρωτικού Ριζοβουνίου και σύνδεση της με το δίκτυο όμβριων. Επίσης η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων από το Σούπερ Μάρκετ της Ένωσης έως το Γυμνάσιο και το Λύκειο Θεσπρωτικού. Η συγκεκριμένη παρέμβαση θεωρείται σημαντική αφού τον δρόμο αυτό πολλές φορές οι μαθητές αναγκαζόταν να τον διασχίσουν με την συνδρομή των οχημάτων της Πυροσβεστικής. Να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και το έργο που αφορά αντιπλημμυρικά έργα στο Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού.

 Μια άλλη πολύπαθη περιοχή, που όσα έργα και να έγιναν, δεν κατάφεραν να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Το Τοπικό Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Θεσπρωτικού εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς την Περιφέρεια Ηπείρου, την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και ειδικότερα προς τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου, για τις προσπάθειες που κατέβαλε για την κατασκευή σημαντικών έργων στην περιοχή και τονίζει ότι με τις παρεμβάσεις αυτές που εκτελέστηκαν σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, δόθηκαν μόνιμες και οριστικές λύσεις στις πολύπαθες περιοχές του Θεσπρωτικού.



πηγη...Δημοτικη Ραδιοφωνια Πρεβεζας