Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον χώρο του παλιού τελωνείου της Πρέβεζας ή άσκηση Σεισιχθών

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον χώρο του παλιού τελωνείου της Πρέβεζας ή άσκηση Σεισιχθών με τον συντονισμό της Πυροσβεστικης Υπηρεσίας και την συμμετοχή...
της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων , του Λιμενικού, του ΕΚΑΒ και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενοτητας και του Δήμου Πρέβεζας.

Σύμφωνα με το σενάριο στην πόλη της Πρέβεζας εκδηλώθηκε ισχυρός σεισμός ο οποίος προκάλεσε καταρρεύσεις κτιρίων. Πάρα πολλές κλήσεις για βοήθεια προήλθαν από την περιοχή πλησίον του τελωνείου της πόλης της Πρέβεζας και συγκεκριμένα από εργαζόμενους σε αυτό, που λόγω της εκτεταμένης κατάρρευσης των εγκαταστάσεων του κτιρίου του τελωνείου, έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά στο χώρο του ισογείου, ενώ υπάρχουν και εγκλωβισμένα άτομα.

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας με επικεφαλής τον διοικητή Απόστολο Βασδέκη και με την συνδρομή των καταδρομέων έσβησαν την φωτιά και απεγκλώβισαν, χρησιμοποιώντας και το ειδικό γερανόφορο όχημα τα δύο άτομα τα οποία στην συνέχεια οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο.

Την ικανοποίησή του για την υλοποίηση της άσκησης εξέφρασε ο διοικητής της Π.Υ Πρέβεζας Απόστολος Βασδέκης υπογραμμίζοντας ότι ο σεισμός είναι ένα φαινόμενο το οποίο μπορεί να εκδηλωθεί ανά πάσα στιγμή και θα πρέπει να μας βρει προετοιμασμένους.«Οι ασκήσεις μας δίνουν την δυνατότητα να διαπιστώσουμε την ετοιμότητά μας και να βελτιώσουμε τις όποιες αδυναμίες υπάρχουν» επεσήμανε ο κ.Βασδέκης ευχαριστώντας όλους όσοι συμμετείχαν στην πραγματοποίησή της.