Γραφεία αντιμετώπισης της ρατσιστικής βίας από την Αστυνομία

Σε λειτουργία τέθηκαν από την Ελληνική αστυνομία τα δύο τμήματα (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) και τα 68 γραφεία αντιμετώπισης της ρατσιστικής βίας στην υπόλοιπη επικράτεια τα οποία θα στελεχωθούν με περισσότερους από 200 αστυνομικούς ...


Επίσης τέθηκε σε λειτουργία και ο πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 11414, στον οποίο μπορεί να απευθύνεται κάθε πολίτης, Έλληνας ή αλλοδαπός, για να καταγγείλει περιστατικά ρατσιστικής βίας, ενώ παράλληλα ηλεκτρονική φόρμα καταγγελιών υπάρχει στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας .

 Ανάλογο γραφείο θα ιδρυθεί και στην αστυνομική διεύθυνση Πρέβεζας και ήδη έχουν επιλεγεί οι δύο αστυνομικοί που θα το στελεχώσουν, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν ειδικά και η εκπαίδευσή τους θα είναι σταδιακή και διαρκής.

 Οι ειδικές αυτές υπηρεσίες θα είναι αρμόδιες για τη συλλογή στοιχείων και τις συνεργασίες με διάφορες υπηρεσίες και οργανώσεις, κοινωνικούς φορείς, καθώς και με διεθνείς οργανισμούς και φορείς. Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος καλεί τους πολίτες να συνδράμουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες στην αποστολή τους και εξέφρασε την ευχή τα Τμήματα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας να έχουν μικρή διάρκεια, αφού, όπως είπε, ελπίζει αυτά τα περιστατικά να αποτελούν μια μικρή θλιβερή παρένθεση στην ιστορία της χώρας μας.





Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας