Σύσκεψη για την δημιουργία Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων στην Πρέβεζα

Ένα σημαντικό κενό που υπήρχε στην πόλη, τη δημιουργία Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων στην Πρέβεζα επιθυμεί να καλύψει η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας...
έχοντας την αρωγή και την υποστήριξη της Μητρόπολης και άλλων φορέων.

 Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου, παρουσία φορέων της περιοχής και του θεματικού αντιπεριφερειάρχη σε θέματα υγείας Οδυσσέα Πότση, όπου αναδείχθηκαν, οι δραματικές διαστάσεις που έχει προσλάβει το φαινόμενο των εξαρτημένων ατόμων, στοιχείο που καθιστά κατεπείγουσα ανάγκη τη δημιουργία της δομής.

 Τη σημασία του έργου του ΚΕΘΕΑ αλλά και όλων των δομών που προσφέρουν υπηρεσίες στους εξαρτημένους και τις οικογένειές τους τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου και πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό να βρίσκουν τοπικά στην Πρέβεζα την υποστήριξη που τους χρειάζεται. Στις μονάδες ΚΕΘΕΑ στην Ήπειρο αναφέρθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδ. Πότσης, λέγοντας ότι σταδιακά δημιουργείται ένα πλήρες δίκτυο για την υποστήριξη των εξαρτημένων ατόμων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, που προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες.

 Ως προς την σημασία της δημιουργίας δομής του ΚΕΘΕΑ στην Πρέβεζα, υπήρξε ταύτιση απόψεων, ενώ «αγκάθι» στην όλη προσπάθεια αποτελεί η εξεύρεση κατάλληλου ακινήτου που θα στεγάσει την συγκεκριμένη δομή ΚΕΘΕΑ στην Πρέβεζα καθώς η Π.Ε δεν έχει κάποιο ακίνητο το οποίο θα μπορούσε να το διαθέσει. Για το λόγο αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου και της Μητρόπολης για την εύρεση χώρου που θα στεγάσει τη δομή.

 Έτσι αποφασίστηκε έως τις 10 Ιανουαρίου να έχουν υποβληθεί οι προτάσεις και στην περίπτωση που δεν βρεθεί ιδιόκτητος χώρος του Δήμου ή της Μητρόπολης, συμφωνήθηκε να ενοικιασθεί με τη συνδρομή όλων των φορέων.