Ασφαλτοστρώσεις σε Ωρωπό, Βρυσούλα και Σκιαδά - Πύκνωση αρδευτικού δικτύου υψηλής ζώνης Λάμαρης ενέκρινε η Περιφέρεια Ηπείρου

Κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων, ενέκρινε τα πρακτικά των διαγωνισμών για τα παρακάτω έργα...


 «Πύκνωση αρδευτικού δικτύου υψηλής ζώνης Λάμαρης Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 46.000 ευρώ, όπου αναδείχθηκε η εργοληπτική επιχείρηση «Παππά Ελένη του Ευστρατίου Ε.Δ.Ε» 

«Ασφαλτοστρώσεις – κατασκευή τεχνικών σε οδικά τμήματα των Δ.Δ. Σκιαδά, Βρυσούλας και Ωρωπού» (Π.Ε.Πρέβεζας), προϋπολογισμού 42.500 ευρώ, με ανάδοχο την εργοληπτική επιχείρηση «Χριστιάς Χρήστος».


Επίσης η Ο.Ε. ενέκρινε:

 τη δημοπράτηση του έργου: «Αποκατάσταση οδού προς Σταυράκι – Κατασκευή πλακοσκεπούς» (Π.Ε. Ιωαννίνων), προϋπολογισμού 85.000 ευρώ.

την τοπογραφική και κτηματολογική μελέτη της αρχικής σύμβασης της μελέτης «Μελέτη συγκοινωνιακών έργων ανάδειξης αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης (Αρχαιολογικό Πάρκο Νικόπολης)», προεκτιμώμενης αμοιβής 636.592,81 ευρώ.


Παράταση περαίωσης για τις εργασίες της εισόδου πόλης των Ιωαννίνων 

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη χορήγηση παράτασης περαίωσης των εργασιών του έργου «Βελτίωση του τμήματος κόμβος Ανατολής – Α/Κ με Εγνατία οδό της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας», μέχρι τις 31-5-2013, ύστερα από αίτημα της αναδόχου εταιρίας. Η παράταση χορηγείται προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταφορά – μετακίνηση των δικτύων του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, να παραδοθούν ελεύθερες από τους ιδιοκτήτες οι απαλλοτριωμένες εκτάσεις, να κατασκευαστεί επιπλέον ένας κόμβος στην χ.θ. 0+450 μ. και να αντιμετωπιστούν προβλήματα στην εφαρμογή των μελετών στην περιοχή Πανηπειρωτικού Αθλητικού Κέντρου και ΤΕΙ.

 Επίσης παρατάσεις χορηγήθηκαν για την περαίωση της μελέτης του έργου «Οριστική μελέτη οδού Νιάρχου» (προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία διαβούλευσης επί της ΜΠΕ), καθώς και της μελέτης του έργου «Μελέτη Ανάπλασης – Αξιοποίησης – Προστασίας Λίμνης Παμβώτιδας – Παραλίμνια Οδός», προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία οριοθέτησης της λίμνης.