Tέλη σε ΟΤΕ-ΔΕΗ-Τράπεζες για τη χρήση εδάφους επιβάλει ο Δήμος Θάσου !

Μειώσεις δημοτικών τελών αλλά και επιβολή τελών για χρήσεις κοινόχρηστων χώρων αποφάσισε ο Δήμος Θάσου για τις ΔΕΚΟ και τις Τράπεζες ! Η πρωτοποριακή απόφαση ουσιαστικά επιχειρεί...
από τη μία να ελαφρύνει τους δημότες από τα βάρη που επιφέρουν τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, μειώνοντας τα δημοτικά τέλη φωτισμού και καθαριότητας, με βάση την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.
    Παράληλα όμως, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε και την επιβολή τέλους κοινοχρήστου χώρου για τη χρήση εδάφους και υπεδάφους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το τέλος θα καταβάλλουν στο Δήμο Θάσου η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ που χρησιμοποιούν το έδαφος του Δήμου για να διατηρούν τα δίκτυά τους – τα οποία εκμεταλλεύονται εμπορικά- καθώς επίσης και για τις τράπεζες που εγκαθιστούν ΑΤΜ σε διάφορα σημεία. 
    Είναι η πρώτη απόφαση του είδους και φέρνει στην επιφάνεια το πρόβλημα της εκμετάλλευσης από ΔΕΚΟ του φυσικού πλούτου χωρίς να αποδίδουν το παραμικρό στις τοπικές κοινωνίες, με βάση τις αντιλήψεις των περασμένων δεκαετιών περί ενιαίου κράτους, που καταρρίφθηκαν στην ουσία.
                                 ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ...ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ!!!
axortagos.gr