Ξεκινησαν ηδη τα προβληματα απο το πρωτο διαλλειμμα!!!

Aντιμέτωποι με τα προβλήματα βρέθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί με το πρώτο κουδούνι στα σχολεία. Οι μαθητές επέστρεψαν στις αίθουσες, στο ξεκίνημα ενός έτους που αναμένεται να είναι...

από τα δυσκολότερα των τελευταίων δεκαετιών, καθώς η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και την εκπαίδευση. 
   Η έλλειψη πόρων για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων ενόψει χειμώνα είναι ορατή. Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν και τα σχολεία του νομού, ενώ μεγάλη είναι η ανησυχία για το αν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι σχολικές επιτροπές στις μεγάλες δαπάνες για την προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης Για σήμερα οι δάσκαλοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και οι καθηγητές τρίωρη στάση εργασίας . Eν τω μεταξύ τα γραφεία της Α΄θμιας Εκπαίδευσης κατέλαβαν συμβολικά χθες το πρωί αμέσως μετά τον αγιασμό μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών του Νομού με επικεφαλής τον πρόεδρο Δημήτρη Παπαγεωργίου.    
Οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί κρατώντας πανώ «εισέβαλαν» στο γραφείο του προϊσταμένου Δημήτρη Ηλιόπουλου ο οποίος τους άκουσε με προσοχή και τους ενημέρωσε για τις προσπάθειες που καταβάλλονται έτσι ώστε να λυθούν το συντομότερο δυνατό τα προβλήματα. 
     Όπως τόνισε ο κ,Παπαγεωργείου αντί οι εκπαιδευτικοί να ασχολούνται με το εκπαιδευτικό τους έργο βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα. «Η οικονομική ασφυξία που δημιουργήθηκε τόσο στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς όσο και στη δημόσια εκπαίδευση δεν αντέχεται άλλο»τόνισε ο κ.Παπαγεωργίου, μιλώντας για μεγάλη υποχρηματοδότηση η οποία απλά μοιράζει την φτώχεια στα σχολεία. Καταλήγοντας ο κ.Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στην σημερινή 24ωρη προειδοποιητική απεργία, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά σε αυτή.Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με τον προϊστάμενο κ. Δημήτρη Ηλιόπουλο έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι αποσπάσεις και οι τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στα δημοτικά και νηπιαγωγεία του Νομού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν κενά σε δασκάλους αλλά υπάρχουν ελλείψεις σε νηπιαγωγούς, τις οποίες η Διεύθυνση ευελπιστεί να καλύψει με αναπληρωτές εντός των επόμενων εβδομάδων. 
     Την ίδια στιγμή αρκετά είναι τα κενά που υπάρχουν και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σύμφωνα με την προϊστάμενη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Σφονδύλη οι ελλείψεις είναι σε φιλολόγους, μαθηματικούς, φυσικούς αλλά και βιολόγους η κάλυψη των οποίων θα γίνει κι εδώ από αναπληρωτές. Παράλληλα υπάρχουν ακόμη ελλείψεις στο ΕΠΑΣ για την στελέχωση τεχνικών ειδικοτήτων, Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης αλλά και το μουσικό σχολείο .