Φωτία στο Άνω Κοτσανόπουλο . Απειλήθηκαν σπίτια

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν σήμερα το μεσημέρι πυροσβέστες και κάτοικοι στο χωριό Κοτσανόπουλο της δημοτικής ενότητας Λούρου, καθώς από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξέσπασε πυρκαγιά...
στη συμβολή του Άνω με το Κάτω Κοτσανόπουλο, από τον κεντρικό δρόμο με κατεύθυνση προς το χωριό.

 Η φωτιά διείσδυσε μέχρι και σε αυλές σπιτιών, απείλησε κατοικίες και αποθηκευτικούς χώρους και έκαψε περίπου 40 στρέμματα αγροτικής έκτασης (θάμνους, ελαιόδεντρα, χαμηλή βλάστηση), μέχρι οι πυροσβεστικές δυνάμεις να καταφέρουν να τη θέσουν υπό έλεγχο. Την επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, που έφτασαν στο σημείο από Πρέβεζα, Πάργα, Φιλιππιάδα, Θεσπρωτικό, συντόνισε επί τόπου ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας Απόστολος Βασδέκης.

Παρούσα ήταν και η Αστυνομία στο σημείο και ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε στην Πρέβεζα, έναν ηλικιωμένο κάτοικο του χωριού, για προληπτικούς λόγους, καθώς από την ένταση της στιγμής και τους καπνούς, αισθάνθηκε αδιαθεσία. Στο Κοτσανόπουλο έσπευσαν αμέσως και παρακολουθούσαν από κοντά την εξέλιξη της πυρκαγιάς, τόσο ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης (το Κοτσανόπουλο είναι άλλωστε και ο τόπος καταγωγής του) όσο και ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Λούρου, Λάζαρος Παπαχρήστος, ενώ επιστρατεύτηκαν οι υδροφόρες και τα υπόλοιπα μηχανήματα αλλά και προσωπικό του Δήμου, προκειμένου να συνδράμουν το έργο της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

 «Η ανησυχία μας ήταν μήπως η φωτιά ξεφύγει και κινδυνέψουν όχι μόνο περιουσίες αλλά και το δάσος» τόνισε ο κ.Μπαϊλης. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου δύο ώρες αφ' ότου ξεκίνησε.«Η φωτιά πέρασε ξυστά από τις αυλές και δώσαμε μάχη για να μην καούν τα σπίτια», συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος Λούρου Λάζαρος Παπαχρήστος, κάνοντας λόγο για ένα πολύ επικίνδυνο περιστατικό.

 Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν στο Κοτσανόπουλο, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, προκειμένου να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.



atpreveza