Χωρίς παράδοση, χωρίς πολιτισμό φάγαμε στην μάπα όλο το σταρ σύστεμ της Αγγλίας

Όλοι περιμέναμε εχτές την τελετή έναρξης πιστεύοντας ότι θα δούμε κάτι διαφορετικό, κάτι εντυπωσιακό όπως άφηναν οι Άγγλοι να διαρρεύσει και να εννοηθεί τις τελευταίες μέρες. Αντί αυτού παρακολουθήσαμε ένα βαρετό "μιούζικαλ" που έφτανε στα όρια του εκνευριστικού με τεράστια "κοιλιά" στο πρόγραμμά του.... Λογικό από την μια να μην παρουσιάσουν κάτι από παράδοση ή από πολιτισμό αφού είναι εντελώς ανύπαρκτα ή αυτά που έχουν είναι κλεμμένα και δεν είναι δικά τους. Έτσι αφού οι επιλογές ήταν περιορισμένες στο τι θα παρουσιάσουν οι διοργανωτές, κάλεσαν στην έναρξη όλο το Αγγλικό σταριλίκι να περάσει μια βόλτα από το στάδιο που περιελάμβανε....Μπεκαμ,mr.Bean,Τζέιμς Μποντ,Paul mccartney(μεγάλη απώλεια ο Έλτον Τζον)και διάφοροι άλλοι τέτοιου είδους ήρωες της Αγγλικής ιστορίας.


Σε μια τέτοια έναρξη,κάτω του μετρίου που συναγωνίζεται σε αθλιότητα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 στο Λος Άντζελες,κάναμε υπομονή και περιμέναμε μέχρι το τέλος μήπως δούμε τουλάχιστον κάποια εντυπωσιακή σκηνή στο άναμα της φλόγας,το αποτέλεσμα φτωχό και υποτονικό ολοκλήρωσε την απογοητευτική βραδιά.

Μέσα σε όλα αυτά και το αποκορύφωμα με τις δηλώσεις του Ζαγκ Ρογκ να ξεστομίζει:«...υπό κάποια έννοια οι Ολυμπιακοί Αγώνες γυρίζουν απόψε στο σπίτι τους»..δεν μπορεί κάποιος να εξηγήσει τι ακριβώς ήθελε να πει ο κύριος αλλά ήταν όπως και να έχει προσβλητικό για την χώρα μας.