Περιπολίες από ομάδες περιφρούρησης όλο το 24ωρο σε Μονολίθι και Κρυοπηγή

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες της Πρέβεζας, οι εθελοντικές οργανώσεις αλλά και οι κάτοικοι προκειμένου να θωρακίσουν περιοχές, όπως το Μονολίθι και η Κρυοπηγή που τις τελευταίες ημέρες, βρέθηκαν στο στόχαστρο εμπρηστών. Από σήμερα μάλιστα ξεκινούν και περιπολίες από ομάδες περιφρούρησης, οι οποίες... θα βρίσκονται εκ περιτροπής σε επιφυλακή σε 24ωρη βάση.


 Το έργο των υπηρεσιών αλλά και των εθελοντικών οργανώσεων θα ενισχυθεί και από τους προσληφθέντες μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας όχι μόνο στην Πρέβεζα αλλά και σε όλο το νομό. Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα με την συμμετοχή των φορέων, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να γίνει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός για την αντιμετώπιση των όποιων έκτακτων περιστατικών προκύψουν. Τις επόμενες μέρες δε αναμένεται να ανακοινωθεί από την πολιτική προστασία και η σχετική απόφαση για την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τη δύση του ήλιου όταν ο βαθμός επικινδυνότητας είναι πάνω από 3. 


Να σημειωθεί ότι στο 3 βρίσκεται σήμερα ο δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Νομό Πρέβεζας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει περιστατικά που μπορεί να προκύψουν .Σε ετοιμότητα βρίσκεται όμως και η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, ενώ η σύσταση που γίνεται προς τους πολίτες είναι να αποφεύγουν για οποιοδήποτε λόγο να ανάβουν φωτιά στο ύπαιθρο ή να εκτελούν εργασίες που θα μπορούσαν να γίνουν αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς. Απευθύνεται έκκληση σε όλους δε, να επικοινωνούν με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και στον αριθμό 199 μόλις εντοπίσουν κάποια εστία φωτιάς.