«Πάρτι» εκατομμυρίων ευρώ για το αεροδρόμιο του Ακτίου

Αμέσως μετά τις εκλογές, όπως προβλέπει το Μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογράψει η χώρα μας, με την Τρόικα και μέχρι τα τέλη Ιουνίου, μπαίνουν σε προτεραιότητα για το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, οι αποκρατικοποιήσεις των περιφερειακών αεροδρομίων. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και το αεροδρόμιο Ακτίου/Πρέβεζας και όπως ...
προκύπτει από το ρεπορτάζ, για την πώλησή του θα γίνει «πάρτι» εκατομμυρίων ευρώ. 
 Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως σας είχε ενημερώσει το atpreveza.gr από τις 27 Μαρτίου , η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εκχώρησε για την επόμενη επταετία, σύμφωνα με τα όσα προέβλεπε ο σχετικός διεθνής διαγωνισμός, την επίγεια εξυπηρέτηση του κρατικού αερολιμένα Ακτίου/Πρέβεζας στην εταιρία Olympic Handling. 
  Στο «κόλπο» για την πώληση του αερολιμένα του Ακτίου, αλλά και των υπόλοιπων περιφερειακών αεροδρομίων (39 τον αριθμό), έχουν μπει, με την άδεια του ελληνικού κράτους, οι εταιρίες Lufthansa Consulting, μαζί με το «Γραφείο Δοξιάδη» και την Allana Consulting, ως σύμβουλοι για την αποκρατικοποίηση. Τα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου μάλιστα, θα πωληθούν είτε μεμονωμένα, είτε ομαδοποιημένα. 
   Κάτι που σημαίνει πως μία εταιρία, μπορεί να αγοράσει το αεροδρόμιο του Ακτίου, «πακέτο» με αυτό της Κέρκυρας και των Ιωαννίνων, κυριαρχώντας σε ολόκληρη την εναέρια «οικονομία» της Δυτικής Ελλάδος. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες και πλήθος δημοσιευμάτων στον κυπριακό Τύπο, οι τρεις εταιρίες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις και με την κυπριακή κυβέρνηση για την πώληση της Cyprus Airways, σε καναδικό επιχειρηματικό κολοσσό, ο οποίος επιθυμεί να μπει δυναμικά στο «παζάρι» ευρωπαϊκών αεροδρομίων. Ίσως η… καμπάνα να ηχεί και για τα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένου και αυτό του Ακτίου/Πρέβεζας. 
 Στην διαδικασία αγοραπωλησίας των αεροδρομίων της χώρας, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, πιθανότατα θα συμμετέχει και η εταιρία που διαχειρίζεται τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου κατέχει ποσοστό γερμανική εταιρία, η οποία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με Κινέζους για την πώλησή του. Το «πάρτι» για την πώληση των λιμανιών και των αεροδρομίων της χώρας, μόλις ξεκίνησε… 
atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας