Στα λιπαρα ψαρια το κλειδι για τη θεραπεια της λευχαιμιας!!!

Σιγουρα οι περισσοτεροι απο εσας θα εχετε διαβασει πολλες φορες και αλλες τοσες θα εχετε ακουσει (απο τα ΜΜΕ ,απο γιατρους ,διατροφολογους κτλ) για τα πολλα οφελη καθε ειδους διατροφης ,οπως και για τα θρεπτικα συστατικα που προσφερουν στον ανθρωπο! Θα γνωριζετε επισης οτι πολλες τροφες ειναι και θεραπευτικες για τον ανθρωπο...
Πρωτοφανη εντυπωση μου εκανε λοιπον, το παρακατω αρθρο ενος μηνιαιου περιοδικου που αναφερει τις μελετες που εγιναν πανω στο αντικειμενο και εξηγει τον τροπο με τον οποιο καποια ειδη ψαριων βοηθουν τον ανθρωπινο οραγανισμο να καταπολεμησει ασθενειες οπως ακομα και η λευχαιμια!! Τα λιπαρα ψαρια κρυβουν ενδεχομενως το κλειδι για τη θεραπεια της λευχαιμιας.επιστημονες του τμηματος Κτηνιατρικων και Ιατρικων Επιστημων του Penn State University ανακαλυψαν οτι στυστατικο που παραγεται απο αυτα επιτιθεται επιτυχως στα βλαστοκυτταρα που προκαλουν λευχαιμια και θεραπευουν τη νοσο. Σε πειραμα που εγινε σε ποντικια ,το συστατικο που φερει την ονομασια << delta – 12 protaglandin 3>>, καταφερε να καταστρεψει τα βλαστοκυτταρα της χρονιας μυελογενους λευχαιμιας εκμηδενιζοντας τον κινδυνο υποτροπης τησ νοσου!!!

 Ιδιαιτερη εντυπωση μας κανουν τα αποτελεσματα της ερευνας για τα λιπαρα ψαρια, οπως αναφερει η παρακατω δηλωση, του επικεφαλη της ερευνας Σαντιπ Πραμχου. “Παλαιοτερες ερευνες εθχαν επιβεβαιωσει τα οφελη των λιπαρων οξεων στο καρδιαγγειακο συστημα και την αναπτυξη του εγκεφαλου, ιδιαιτερα στα βρεφη.φανηκε ομως οτι καποιοι μεταβολιτες Ω-3 εχουν την ικανοτητα να σκοτωνουν επιλεκτικα τα βλαστοκυτταρα που προκαλουν λευχαιμια στα ποντικια. Το σημαντικοτερο ωστοσο ειναι οτι τα ποντικια θεραπευτηκαν πληρως(!) απο τη λευχαιμια χωρις υποτροπες!!
” Η ανακαλυψη αυτη αναμενεται να ανοιξει τον δρομο για νεες , αποτελεσματικοτερες θεραπειες για τη χρονια μυελογενη λευχαιμια, καθως η τρεχουσες φαρμακευτικες αγωγες το μονο που προσφερουν ειναι παραταση ζωης στους ασθενεις κρατωντας χαμηλα τον αριθμο των καρκινικων κυτταρων. Επιπλεον, σε περιπτωση που σταματησει η χορηγηση των φαρμακων, η νοσος παρουσιαζει υποτροπη θετοντας σε αμεσο κινδυνο την υγεια του ασθενη. 
 Επισης.... 

           ΓΕΡΝΑΕΙ ΠΡΟΩΡΑ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΨΑΡΙΑ! 

      Νεα στοιχεια οτι η συστηματικη καταναλωση ψαριων μπορει να βοηθησει τον εγκεφαλο μας να διατηρηθει υγιης ανακαλυψαν επιστημονες απο τις ΗΠΑ. Σε μια μελετη που δημοσιευτηκε στις 28.2.2012 στην επιθεωρηση << Neorology >> , οσοι εθελοντες ειχαν τα χαμηλοτερα επιπεδα ωμεγα – 3 λιπαρων οξεων στο αιμα τους ειχαν πιο συρρικνωμενους εγκεφαλους και απεδωσαν χειροτερα σε τεστ μνημης και νοητικων ικανοτητων σε συγκριση με οσους ειχαν τα υψηλοτερα. Αν και ο ακριβης μηχανισμος δρασης των ωμεγα – 3 λιπαρων οξεων δεν ειναι γνωστος, οι ειδικοι πιστευουν πως ωφελουν τον εγκεφαλο επειδη μειωνουν την φλεγμονη σε αυτον , ενω παιζουν ρολο στην αναπτυξη των νευρικων κυτταρων. Οι πλουσιοτερες φυσικες πηγες ωμεγα -3 λιπαρων οξεων ειναι το μουρουνελαιο και “παχια” ψαρια, οπως σολομος, το σκουμπρι και η σαρδελα. Τελος, η γενικη συσταση των υγεινομικων Αρχων παγκοσμιως ειναι να τρωμε τουλαχιστον δυο μεριδες ψαριατην εβδομαδα, αλλα καλυτερα ειναι να τρωμε τρεις!!!
Πηγη : "Αλιευτικα Νεα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας