Μόνο που αν το μέλλον της τεκίλας κρινόταν από αυτό το στιγμιότυπο, κάτι χωρικοί στη Γουαδελαχάρα θα άφηναν τα λιβάδια της αγαύης και θα έπεφταν για τη μεσημεριανή σιέστα τους.Από την πατρίδα της τεκίλας, την επαρχία Jalisco και τις εκτάσεις της Guadalajara στο Μεξικό, όπου δουλεύουν οι θεριστές (jimador – αν σου θυμίζει κάτι), μέχρι και το ποτήρι σου, η τεκίλα περνάει από πολλά στάδια.
Μόνο μία συγκεκριμένη μπλε ποικιλία αγαύης επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί στην τεκίλα. Σε αυτό το ποτό που προέρχεται από απόσταξη ζυμωμένου χυμούς αυτού του φυτού, της αγαύης.... κατεβαστε μεχρι κατω το σφηνακι και συνεχιστε.. ;) Μιλάμε για ένα πάρα πολύ καθαρό ποτό. Ένα ποτό που προέρχεται 100% από την καρδιά της αγαύης και τον χυμό της. Αν αυτό δεν δίνει extra credit στο ποτό που μπαίνει στο ποτήρι σου, τότε δεν ξέρω τι δίνει. Λευκή (ασημένια) ή χρυσή, reposado ή anejo, η τεκίλα είναι ένα ποτό που αξίζει να δοκιμάσεις. Διάβασε τι σημαίνουν οι διάφοροι χαρακτηρισμοί που παίρνει η τεκίλα πριν δεις τις επιλογές μας. Blanco (Λευκή ή ασημένια): Καθαρή, μη ωριμασμένη, άχρωμη τεκίλα
Oro (Χρυσή): Μη ωριμασμένη, συνήθως χρωματισμένη και αρωματισμένη με καραμέλα ή και άλλα πρόσθετα τεκίλα. Συχνά την μπερδεύουν με την...
Anejo Reposado: Ωριμασμένη από 2 έως 12 μήνες σε μεγάλα ή μικρά δρύινα βαρέλια. Έχει έναν ανοιχτό χρυσό τόνο στο χρώμα.
Anejo (Παλαιωμένη): Ωριμασμένη για τουλάχιστον ένα χρόνο σε δρύινα βαρέλια μέγιστης χωρητικότητας 600 λίτρων.
Συνήθως αυτά τα βαρέλια είναι παλιά βαρέλια bourbon ή cognac. Είναι συνήθως σε σκούρο χρυσό τόνο χρωματικά. Το ONEMAN λοιπόν, σου προτείνει 6 ετικέτες τεκίλας για να ρίξεις στο ποτήρι σου και να δοκιμάσεις. Σκέτες, πριν αρχίσεις να τους ρίχνεις κόκκους καφέ, αλάτι, λεμόνια, πορτοκάλια και πάγο.
Don Julio Blancο
Η εταιρεία προμοτάρει την ικανότητά της να δένει εξαιρετικά με άλλα συστατικά για την παρασκευή κοκτέιλ. Ως κάποιος όμως ο οποίος έχει συνηθίσει να παραγγέλνει “μια Don Julio Blanco με πάγο”, θα σου έλεγα να την δοκιμάσεις σκέτη. Το πολύ με μια φέτα λεμόνι βυθισμένη στο ποτό. Τίποτα παραπάνω. Από τις πιο “εύκολες” τεκίλες για εκείνους που δεν έχουν συνηθίσει τη γεύση της, χάρη στη γλυκιά γεύση της και το πιπεράτο τελείωμα.
Patron Reposado
Χρειάζονται 60 χέρια για να φτιάξουν ένα μόνο μπουκάλι τεκίλας Patron. Έτσι τουλάχιστον διαφημίζει η εταιρεία. Για τη λίστα μας διαλέξαμε την Reposado. Όπως και οι περισσότερες Reposado είναι για εκείνους που δεν θέλουν μια απλή λευκή τεκίλα αλλά δεν θέλουν και την πληθωρηκότητα των γεύσεων της Anejo. Η συγκεκριμένη Reposado είναι ένα υπέροχο ποτό για να το απολαύσεις με πάγο χάρη στα φρουτώδη αρώματα, το μέλι και τη βανίλια που βγαίνουν στην γεύση και την επίγευση.
Casa Noble Blanco Crystal
Επιλεγμένα 10χρονα φυτά, οι καρδιές των οποίων ψήνονται για 38 ώρες σε πέτρινους φούρνους. Ζύμωση χωρίς πρόσθετα και τριπλή απόσταξη. Αυτά δίνουν στην συγκεκριμένη τεκίλα τα ξεκάθαρα αρώματα αγαύης. Η Crystal είναι από τις πιο καθαρές τεκίλες που κυκλοφορούν στην αγορά.
Jose Cuervo 1800 Antigua Anejo
Την Jose Cuervo την ξέρεις. Ναι, από τα πάρτι. Από τη στιγμή όμως που ο Jose Maria Guadaloupe Cuervo ήταν ο πρώτος που ζήτησε ποτέ άδεια απόσταξης ποτού από την αγαύη, μπορείς να καταλάβεις τι αυτοκρατορία έχει χτίσει έκτοτε. Ένα από τα στολίδια του είναι αυτή η ιδιαίτερα παλαιωμένη έκδοση.
Sauza Tres Generationes Anejo
El Conquistador Anejo
18 μήνες ωρίμανσης χαρίζουν την ταυτότητα Anejo στην συγκεκριμένη τεκίλα. Το εργοστάσιο παραγωγής το χαρακτηρίζει ως ένα πολύ πικάντικό αλλά με γλυκό τελείωμα anejo.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας