Ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου οι διαδικασίες οργάνωσης της εκλογικής διαδικασίας

Στο Νομό Πρεβέζης καθορίστηκαν 161 εκλογικά τμήματα και δύο (2) εκλογικά τμήματα Ετεροδημοτών στην Πρέβεζα, ένα (1) αμιγές και ένα (1) μεικτό (2ο Δημοτικό Σχολείο). Σε αυτό θα ψηφίσουν εκλογείς από τις εκλογικές περιφέρειες Ιωαννίνων, Α΄& Β΄ Αθηνών. Συνολικά οι ετεροδημότες εκλογείς στον Νομό Πρεβέζης, ανέρχονται σε 142...


Από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την προετοιμασία των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής και ήδη παραδίδονται στους Δήμους οι σάκοι με το εκλογικό υλικό.
Όπως ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Γενικός Διευθυντής Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας κ. Σπ. Συρμακέσης, οι υπηρεσίες και των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων έχουν προετοιμαστεί ήδη και για την άμεση συγκέντρωση και αποστολή των αποτελεσμάτων στο Υπουργείο Εσωτερικών. "Για την επίτευξη του σκοπού αυτού- υπογράμμισε- είναι απαραίτητη η συνεργασία των δικαστικών αντιπροσώπων που θα πρέπει να μεριμνήσουν για την έγκαιρη παράδοση των σάκων του εκλογικού τους τμήματος".
Αναφερόμενος στην ψηφοφορία, ο κ. Συρμακέσης, σημείωσε ότι οι εκλογές της Κυριακής διαφοροποιούνται σε σχέση με τις προηγούμενες, μόνο σε ότι αφορά τη σταυροδοσία των υποψηφίων βουλευτών. Τη φορά αυτή δεν χρειάζεται να μπει σταυρός προτίμησης σε κάποιον εκ των υποψηφίων, καθώς η εκλογή τους καθορίζεται με βάση της σειρά αναγραφής στο ψηφοδέλτιο.
Στις εκλογές συμμετέχουν:
Στο Ν. Ιωαννίνων: 18 κόμματα ή συνασπισμοί κομμάτων.
Στο Ν. Άρτας: 16 κόμματα και ένας μεμονωμένος που δεν παρέδωσε ψηφοδέλτια
Στο Ν. Θεσπρωτίας: 17
Στο Ν. Πρέβεζας: 17
Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7 το βράδυ. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι υποχρεωτική, υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις, όπως για όσους έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας, είναι ασθενείς, ή διαμένουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων από το εκλογικό τους τμήμα και εφόσον δεν έχει συγκροτηθεί ειδικό τμήμα ετεροδημοτών στο τόπο διαμονής τους.
Συνολικά στην Περιφέρεια Ηπείρου έχουν καθοριστεί 960 εκλογικά τμήματα. Αναλυτικά:
Στο Νομό Ιωαννίνων καθορίστηκαν 449 εκλογικά τμήματα και ένα Μεικτό εκλογικό τμήμα Ετεροδημοτών στα Ιωάννινα (7ο Γενικό Λύκειο – πρώην κλασικό). Σε αυτό θα ψηφίσουν εκλογείς από τις εκλογικές περιφέρειες Άρτας, Α΄& Β΄ Αθηνών. Συνολικά οι ετεροδημότες εκλογείς στον Νομό Ιωαννίνων, ανέρχονται σε 178.
Στο Νομό Άρτας καθορίστηκαν 190 εκλογικά τμήματα και ένα Μεικτό εκλογικό τμήμα Ετεροδημοτών στην Άρτα (1ο Δημοτικό Σχολείο-αίθουσα Γυμναστηρίου). Σε αυτό θα ψηφίσουν εκλογείς από τις εκλογικές περιφέρειες Ιωαννίνων , Α΄& Β΄ Αθηνών. Συνολικά οι ετεροδημότες εκλογείς στον Νομό Άρτας ανέρχονται σε 44.
Στο Νομό Θεσπρωτίας καθορίστηκαν 155 εκλογικά τμήματα και ένα Μεικτό εκλογικό τμήμα Ετεροδημοτών στην Ηγουμενίτσα (4ο Δημοτικό Σχολείο). Σε αυτό θα ψηφίσουν εκλογείς από τις εκλογικές περιφέρειες Ιωαννίνων, Άρτας, Ιωαννίνων, Α΄& Β΄ Αθηνών. Συνολικά οι ετεροδημότες εκλογείς στον Νομό Θεσπρωτίας ανέρχονται σε 59.
Στο Νομό Πρεβέζης καθορίστηκαν 161 εκλογικά τμήματα και δύο (2) εκλογικά τμήματα Ετεροδημοτών στην Πρέβεζα, ένα (1) αμιγές και ένα (1) μεικτό (2ο Δημοτικό Σχολείο). Σε αυτό θα ψηφίσουν εκλογείς από τις εκλογικές περιφέρειες Ιωαννίνων, Α΄& Β΄ Αθηνών. Συνολικά οι ετεροδημότες εκλογείς στον Νομό Πρεβέζης, ανέρχονται σε 142.
Οι εκλογείς στο σύνολο της Περιφέρειας ανέρχονται σε 383.505 (Αναθεώρηση εκλογικών καταλόγων Μαΐου- Ιουνίου), που ανά νομό κατανέμονται ως εξής:
Ν. Ιωαννίνων 171.942, Ν. Άρτας 80.662, Ν. Θεσπρωτίας 60.961 και Ν. Πρέβεζας 69.940.
Σε εφαρμογή έχει τεθεί το "μάθε που ψηφίζεις" για τις επερχόμενες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015. Στην φόρμα που εμφανίζεται δίνεις τα στοιχεία και βρίσκεις το εκλογικό τμήμα που ψηφίζεις.
Η ενημέρωση για την διαμόρφωση των αποτελεσμάτων θα γίνεται και από το Site της Περιφέρειας στην ιστοσελίδα ekloges php.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας