Κατώτατο όριο τα 28 λεπτά για το μανταρίνι στην Ήπειρο

Συνάντηση παραγωγών διοργάνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σαγιάδας με αφορμή την πτώση της τιμής του μανταρινιού κάτω από τα επιτρεπτά για το μέγεθος της παραγωγής επίπεδα. Ύστερα....
από τη συνάντηση ορίστηκε επιτροπή που θα παρακολουθεί την αγορά όπως και κατώτατη τα 28 λεπτά το κιλό καλώντας τους παραγωγούς της Ηπείρου να μην πωλούν κάτω από το όριο το οποίο έχει συναποφασιστεί.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο συνεταιρισμός ανέφερε ότι «η φετινή χρονιά ξεκίνησε με καλές προϋποθέσεις - παρόλο που από ότι φαίνεται υπάρχει μια μείωση της τάξης του 20% στην παραγωγή η οποία αντισταθμίζεται από την καλή ποιότητα του μανταρινιού - και με τιμές αρκετά ικανοποιητικές.

Η συνέχεια όμως διέψευσε τις προσδοκίες όλων για συγκράτηση της τιμής στο επίπεδα των 30 λεπτών το κιλό. Με δεδομένο ότι η χρονιά αυτή σηματοδοτεί σημαντικές αλλαγές με κυριότερη την φορολογική επιβάρυνση των αγροτών, το γεωργικό εισόδημα θα ... υποστεί σημαντική μείωση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια (τουλάχιστον 30%) 

Ο παραγωγός για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα οφείλει να μην απαξιώσει το προϊόν του πουλώντας το σε εξευτελιστική τιμή».



http://epirusgate.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας