Παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πρέβεζας για τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στον χώρο της εκπαίδευσης

Η ΕΛΜΕ χαρακτηρίζει ανώδυνη και μάλλον επιφανειακή την αντιμετώπιση της πραγματικότητας αφού την ίδια στιγμή...
παραγνωρίζονται ουσιαστικά ζητήματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Όπως τονίζει η ανακοίνωση κάθε εβδομάδα χάνονται στη χώρα μας περίπου 30.000 διδακτικές ώρες εξαιτίας των κενών που υπάρχουν στα σχολεία με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου και της κυβέρνησης, ενώ την ίδια στιγμή το Λύκειο μετατρέπεται σε ένα απέραντο εξεταστικό κέντρο συντρίβοντας τους μαθητές και δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους γονείς.

 Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Πρέβεζας η γνώση ως ζητούμενο της εκπαιδευτικής διαδικασίας παραμερίζεται από την κατάρτιση και από την δεξιότητα, ενώ οι μαθητές δεν χάνουν την ευκαιρία να δείξουν με διάφορες ενέργειες την αποστροφή τους στο νέο σχολείο και την εκπαιδευτική διαδικασία.


“ Η νόμιμη –κατασταλτική αντιμετώπιση και η προσφιλή σε εισαγγελείς είναι ατυχείς και συχνότατα καταστροφικές για το παιδαγωγικό κλίμα που απαιτείται στην εκπαίδευση” καταλήγουν οι εκπαιδευτικοί της Πρέβεζας, τονίζοντας ότι οι ίδιοι σε πείσμα των καιρών θα διεκδικούν ποιοτική παιδεία για όλα τα παιδιά, στηρίζοντας το Δημόσιο Σχολείο.




http://epirusgate.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας