Πλαστά και εικονικά τιμολόγια από επιχειρηματίες σε βάρος 35χρονης από τον Λούρο που βρέθηκε να χρωστάει 2 .000.000 ευρώ στο Δημόσιο


Τις τρύπες του συστήματος ελέγχου των πλαστών και εικονικών τιμολογίων αποκαλύπτουμε σήμερα, με αφορμή την σύλληψη μιας αγράμματης 35χρονης γυναίκας από τον Λούρο Πρέβεζας, που έχει 8 παιδιά και συνελήφθη για χρέος 2.000.000 ευρώ προς το Δημόσιο...

Η συγκεκριμένη είναι παντελώς αγράμματη, δεν έχει πάει καν στο δημοτικό σχολείο και είχε εκδώσει στο όνομά της άδεια εμπορίας κηπευτικών προϊόντων σε κιόσκι στην Εθνική Οδό, περιοχή Ωρωπού Λούρου.


Με τροποποίηση που είχε γίνει επέκτεινε την άδειά της και στην αγορά και πώληση αλουμινίου, σιδήρου και εν γένει μετάλλων.
Σε έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ βρέθηκε να έχουν κοπεί στο όνομά της δεκάδες εικονικά και πλαστά τιμολόγια για προμήθειες κρεμμυδιών, ανταλλακτικών και λοιπών υλικών, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι οφείλει στο Ελληνικό Δημόσιο το ιλιγγιώδες και εξωπραγματικό ποσό των 1.945.384,78 ευρώ.


Μετά την σύλληψή της οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πρέβεζας για την κατ” εξακολούθηση μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών.

Άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη ενώ το Δημόσιο δεν έχει δικαίωμα εκ νέου να της ασκήσει δίωξη για αυτές τις οφειλές της. Στη συνέχεια όμως υπέβαλλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου γιατί διάφοροι «επιχειρηματίες» έκοψαν πλαστογραφημένα εικονικά τιμολόγια, που βρέθηκαν από το ΣΔΟΕ,  προκειμένου να προσπορίσουν στον εαυτό τους παράνομο περιουσιακό όφελος.


Η ανάκριση που θα γίνει μετά τη μήνυση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς εμπλέκονται στην υπόθεση και αγρότες και έμποροι κηπευτικών, κυρίως από την Θήβα, αλλά και επιχειρηματίες που έχουν να κάνουν με την ανακύκλωση, τα ανταλλακτικά και την αγορά μετάλλων.


Το έγγραφο που δημοσιεύουμε πάνω είναι απόσπασμα από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ, το δε έγγραφο που ακολουθεί είναι απόσπασμα από τη μήνυση που υποβλήθηκε.
mns




http://prevezaposto.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας